Apel Udruženja poljoprivrednika FBIH

Udruženje poljoprivrednika Federacije BIH smatra da su, u ovo nesigurno vrijeme, prava poljoprivrednika i proizvođača hrane u Federaciji BiH svakim danom „predmet ucjena, manipulacija i potkusurivanja raznih pojedinaca i određenih grupa“.

Upozoravaju na pojave koje su prisutne na terenu i među poljoprivrednicima, a to je zloupotrebe u procesima tumačenja ostvarivanja prava od strane samozvanih predstavnika poljoprivrednih proizvođača, organiziranje raznih skupova u cilju prikupljanja novčanih naknada za tobožnju pravnu ili neku drugu zaštitu ojađenih poljoprivrednih proizvođača, kršenje zakona BiH, ometanje rada institucija sistema, kao što su inspekcijski organi.

Iz Udruženja poljoprivrednika Federacije BIH najoštrije osuđuju ovakve pojave, te pozivaju poljoprivredne proizvođače u Federaciji BiH da u narednom periodu u svakom slučaju obrate posebnu pozornost na već spomenute pojave.

– Poljoprivrednici su uvijek bili i ostat će najpošteniji i najvredniji sloj ovoga društva, najveći legalisti i najzdravija pokretačka snaga svake države – saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*