Dvije hiljade učesnika iz cijelog svijeta najavilo dolazak na Marš mira

Oko 2.000 učesnika, većinom mladih, do sada je prijavljeno za trodnevni tradicionalni “Marš mira Nezuk-Potočari 2016”, a prijave traju do 1. jula, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) predsjednik Pododbora Munir Habibović.

“Što se tiče prijavljivanja planirali smo da to bude do 1. jula, ali uvijek ostavimo i mogućnost za one koji se ne stignu prijaviti do tog datuma, tako da se oni mogu prijaviti i do polaska kolone iz Nezuka. Kolona polazi 8. jula iz Nezuka u 8:30 sati”, kazao je Habibović.

Predvidjaju da sutra poslijepodne pređu cifru od 2.000 učesnika.

“Ove godine imamo novinu. Atletski klub Goražde se prijavio i oni će da trče maraton Goražde-Žepa-Srebrenica. Oni će krenuti 9. jula tako da bi 10. u poslijepodnevnim satima mogli da stignu u Memorijalni centar Potočari kada otprilike treba da stigne kolona kao i učesnici biciklističkog maratona i ostali”, naglasio je Habibović. Prema njegovim riječima, na web-stranici “Marša mira” su objavljena uputstva za učesnike, kodeks ponašanja, kao i upustva šta treba da nose sa sobom tokom Marša.

Habibović je napomenuo da i ove godine očekuju najmanje 5.000 učesnika u “Maršu mira Nezuk-Potočari” i više od 200 učesnika iz Žepe prema Potočarima.

“Pored učesnika iz BiH imamo i one iz Evrope i svijeta koji su se prijavili i koji su bili stalni učesnici i u proteklim godinama. To su stranci. Imamo ljude iz Francuske, a ove godine imamo i 50 učesnika iz Jordana, Švicarske, Njemačke…”, poručio je Habibović.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*