Puzigaća potpredsjedavajući Doma naroda iz reda srpskog naroda

Za potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda srpskog naroda danas na sjednici tog doma izabran je Drago Puzigaća.

Tu odluku delegati su podržali s 26 glasova „za“, 13 suzdržanih i šest protiv, odnosno 29 „za“, 12 suzdržanih i sedam protiv nakon pojedinačnog glasanja.

Na taj način upotpunjeno je rukovodstvo Doma naroda.

“Ovo je legalan izbor po ustavu i poslovniku, ali želim istaknuti da ovo treba biti kraj nečega o legitimnim i legalnim predstavnicima i o mehanizmima da neko bira drugim predstavnike”,  kazao je delegatima šef Kluba Srba Slaviša Šućur smatrajući da taj klub ima neravnopravan tretman u Domu naroda.

Ostala dva predložena kandidata bili su Željko Mirković i Daliborka Milović.

Delegati će, danas između ostalog, razmatrati izmjene i dopune Zakona o internoj reviziji u javnom sektoru u Federaciji. Izmjenama i dopunama ovog zakona osigurala bi se efikasnost sistema finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru, naročito funkcionalno nezavisne interne revizije.

Inače, obaveza naše zemlje, utvrđena Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, je uspostavljanje i jačanje internih financijskih kontrola u javnom sektoru. Također, na sjednici Doma naroda planirano je i izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švicarskim francima u konvertibilne marke.

(federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*