Sjednica Predsjedništva BIH danas u Sarajevu

Na predloženom dnevnom redu je razmatranje stanja prouzrokovanog prirodnom nesrećom u Bosni i Hercegovini i to procjena šteta i gubitaka, potrebe i prioriteti za oporavak i obnovu, realizacija zaključaka Predsjedništva BiH te međunarodna donatorska konferencija u Bruxellesu 16. jula.

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava OSBiH, Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2013. godinu.

Predsjedništvo BiH će razmatrati i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za sporazum o grantu Fonda za globalni okoliš (Projekt I smanjenja okolišnog zagađenja Jadranskog mora) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u funkciji Agencije za implementaciju Fonda za globalni okoliš, sporazum o zajmu i projektu između KfW, Frankfurt na Majni i BiH, koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora (“Zajmoprimac”) i Federacije BiH koju predstavlja Federalno ministarstvo finansija (“Federacija”) i općina Tuzla i Zenica (“Agencija za izvršavanje projekta”),  Program vodosnabdijevanja i kanalizaciju u BiH II te Sporazum o finansiranju i projektu između KfW, Frankfurt na Majni (KfW), BiH (“Primatelj”) i Federacije BiH (“Federacija”) i općina Tuzla i Zenica (“Implementatori projekta”), te Program vodosnabdijevanja i otpadnih voda u BiH II (Projekt), najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH .

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.