Englezi vječiti gubitnici: Senzacionalni Island šokirao ”veliku” Englesku

U posljednjem meču osmine finala Evropskog prvenstva, Island je napravio senzaciju u Nici i sa 2:1 je pobijedio Englesku.

Sve je počelo izvanredno za Gordi Albion, koji je nakon dosuđenog penala u 4. minuti poveo preko Rooneya, ali samo 120 sekundi poslije Sigurdsson je nakon odličnog skoka uspio da poravna na 1:1. Potom je i Dele Alli u 15. minuti silovito šutirao, ali lopta je prohujala preko prečke i ostalo je 1:1.

Island je u 18. minuti stigao do potpunog preokreta. Nakon lijepe kombinacije lopta je stigla do Sigthorssona, koji je preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora matirao Harta, koji je vjerovatno i bolje mogao intervenisati. Do isteka prvog dijela dobre pokušaje imali su i Kane na jednoj, te Skulason na drugoj strani, ali rezultat se nije mijenjao.

Engleska ni u nastavku nije uspjela da nametne svoju igru, a Island je mogao i do trećeg gola. Sigurdsson je sjajno pokušao makazicima, ali ovoga puta Hart je dobro odbranio njegov udarac iz nesporedne blizine.

Gordi Albion je uzalud pokušavo doći do gola, jer prave ideje nisu imali. Gunnarsson je u 84. minuti mogao riješiti sve dileme oko pobjednika, ali Hart se istakao dobrom odbranom. Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao i Island je napravio najveću senzaciju Eura plasiravši se u četvrtfinale gdje će ih čekati Francuska.

(SCSport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*