Reprezentacija BiH odlazi na Balkansko Prvenstvo

U subotu, 2.7.2016. održati će se Balkansko Prvenstvo u cestovnom biciklizmu, a domaćin ove godine je grad Elbasan, Albanija. Inače Balkansko Prvenstvo svake godine okupi preko stotinu biciklista iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Bugarske, Rumunije, Turske, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Reprezentacija ove godine nastupa sa svoja tri vozača Nedžad Mahmić, Aleksa Crnčević i Muhamed Liha, svi u Under23 kategoriji, a biti će predvođeni trenerom Hajrudin Trle i Šefik Mahmić.

Prvenstvo će biti otvoreno sa Kronometrom na stazi dužine 40km, dok će u nedelju vozači snage okušati na jako teškoj cestovnoj utrci sa dosta brdskih uspona u dužini od 160km.

“Očekivanja su velika pred Balkansko Prvenstvo. Vjerujemo da će ovi naši dečki napraviti dobar posao i ciljamo na medalju. Žao nam je što nisu u mogućnosti da sa nama nastupe Antonio Barać i Emir Hulusić, koji bi vjerujem mogli napraviti odličan posao na Kronometru i šanse za medalju bi bile puno veće. No, Bez obzira na to, puno očekujemo i od ovih mladih dječaka”, izjavio je Trle.

“Želim se zahvaliti našem predsjedniku Zlatku Berbiću i Tihomiru Kuvalji na financijskoj podršci koju imamo od Saveza, kao i samom gospodinu Mahmiću koji je velika podrška u organizaciji odlaska na ovogodišnje Balkansko prvenstvo”, dodao je Trle.

Napomenimo, pobjednik Državnog prvenstva za 2016. godinu u Seniorima bio je Nedžad Mahmić (BK Denzel), drugo mjesto pripalo je Muhamedu Lihi (BK Bihać), dok je trećeplasirani bio Aleksa Crnčević (BK Summit).

Dečkima želimo vjetar u leđa i dobre rezultate u Albaniji.

(bikemagazin)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*