Sloboda sačuvala mrežu i sa optimizmom putuje u Izrael

U prvoj utakmici 1. pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu Sloboda i Beitar su na Bilinom polju odigrali meč bez golova.

Tuzlaci su imali više od igre u prvom dijelu, ali pravih šansi gotovo da nije bilo. Nakon početnog ispitivanja snaga u 17. minuti dobro su kombinovali Zeba i Karić, a udarac kapitena Slobode iskosa prohujao je pored gola Izraeleca.

Valpoort je uzvratio na drugoj stranici, atraktivnim pokušajem škaricama, ali visoko preko gola. U 26. minuti ubacio je Ordagić, a Karić je zamalo zakansio. Ipak, najbolju šansu za vodstvo u prilično tvrdoj i prilikama nesadržajnom prvom poluvremenu imali su gosti. Shechter je izašao sam ispred Pirića u 36. minuti, ali je golman Slobode sjajno odbranio i na odmor se otišlo bez golova.

Na otvaranju drugog dijela Einbinder je u 54. minuti silovito šutirao sa gotovo 30 metara, ali prečka je spasila Slobodu. Na odbijenu loptu je natrčao i Claudemir, ali pravovremeno je reagovao Pirić. Gosti su bili bolji rival u nastavku, imali su još nekoliko poluprilika, a na drugoj strani Ordagić u 64. minuti nije najbolje primio loptu, pa je propala potencijalna dobra situacija za Slobodu.

Velika šansa za Slobodu viđena je u 67. minuti. Ubacio je Zeba sa lijeve strane, a Karić je sa nekoliko metara glavom šutirao pored gola. Potom se igralo nešto mirnije, a Tuzlaci su mogli do gola u 81. minuti. Kostić je silovito šutirao, ali Kleyman je dobro odbranio.

Ponovo je Karić u 86. minuti pokušao, ovoga puta udaracem iz daljine, ali još jednom lopta je otišla pored gola. Veselinović je bio u izrazitoj šansi u 88. minuti, ali nije najbolje šutirao i do kraja je ostalo 0:0. Revanš susret na programu je za sedam dana u Jeruzalemu.

Sloboda-Beitar 0:0

Stadion: Bilino polje. Gledalaca: 5000. Sudija: Glenn Nyberg (Švedska). Žuti kartoni: Kostić, Zeba (Sloboda); Valpoort (Beitar).

Sloboda: Pirić, Kostić, Đidić, Merzić, Efendić, Ordagić, Zeba, Mehidić (od 85. Grahovac), Stjepanović, Govedarica (od 79. Veselinović), Karić.

Beitar: Kleyman, Rueda, Mori, Atzily, Shechter (od 80. Brihon), Einbinder, Claudemir, Valpoort (od 89. Nachmani), Moyal (od 66. Cohen), Mishan, Magbo.

(scsport.ba/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*