(VIDEO) Fabrika igračaka, tekstila i salon namještaja prilika za nova radna mjesta u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obišao je danas i novi prodajno – proizvodni pogon iza kojeg stoje najveći turski proizvođač i distributer namještaja Kelebek (Leptir), koji uskoro u Tuzli otvara svoj prvi salon u Bosni i Hercegovini, i Udruženje Tursko-Bosansko Hercegovačkih privrednika.

Salon namještaja zaposlit će 30 ljudi, a pored toga pokreće se i proizvodnja igračaka i tekstila, što bi do kraja godine rezultiralo upošljavanjem oko 200 radnika.

Radnih mjesta bit će još, najavio je biznismen Abdurrahman Uvak, predsjednik Udruženja Tursko-Bosansko Hercegovačkih privrednika.

Zadatak gradskih službi bio je da stvore što bolje uslove za privlačenje starnih investitora što je uspješno realizovano. Cilj je zadržati mlade ljude u našem gradu otvaranjem novih radnih mjesta, a na tom polju će se još intenzivnije raditi, najavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Ekipa RTV 7, među prvima je obišla salon namještaja Kelebek, čije otvaranje je planirano za 15. juli. Opširnije u video prilogu…

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*