Okončana talačka kriza u Bangladešu, stradalo 26 ljudi

Dvadeset stranaca ubili su njihovi napadači nakon što su ih uzeli kao taoce u kafiću u bangladeškoj prijestonici Daki, a većina žrtava su Italijani i Japanci, saopćio je sigurnosni zvaničnik.

“Svih 20 ubijenih talaca su stranci. Većina su Italijani i Japanci”, izjavio je pukovnik Šahab Udin za AFP.

Zvaničnici su ranije saopćili da su naoružani ljudi ubijeni kada su snage sigurnosti upale u kafić, dok su dvojica policajaca ubijena u puškaranju koje je izbilo nakon opsade u petak navečer.

Zvanično je saopćeno da je u napadu na kafić u diplomatskom kvartu Dake u Bangladešu, poginulo je 26 osoba, uključujući šest naoružanih napadača, saopćeno je danas iz vojnih izvora. Navodi se da je većina žrtava ubijena oštrim oružjem.

Vojni zvaničnik Naim Asraf Čauduri izjavio je da je 13 osoba spašeno, uključujući jednog japanskog i dva državljana Šri Lanke.

Vojska je jutros završila operaciju čišćenja kafića nakon dvanaestosatne opsade koja je počela kada su napadači upali u ugostiteljski objekat.

Prema riječima jednog od zaposlenih u kafiću, jedan od napadača bio je naoružan mačem, a ostali su nosili vatreno oružje.

Teroristička organizacija “Islamska država” preuzela je odgovornost za napad, prenijela je organizacija SITE koja prati terorističke sajtove.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*