Konferencija “Razvoj i jačanje upravljanja sistemom borbe protiv korupcije”

Konferencija na temu „Razvoj i jačanje upravljanja sistemom/sustavom borbe protiv korupcije“ bit će održana u petak u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz UNDP-a.

Cilj konferencije je da putem dijaloga sa predstavnicima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti na nivou BiH, te predstavnicima akademske zajednice, nevladinog sektora i međunarodnih organizacija sa programskim aktivnostima u BiH, sagleda poštivanje ključnih međunarodnih normi iz oblasti prevencije i borbe protiv korupcije, te prikaže regionalna iskustva nadležnih tijela za implementaciju nacionalnih strategija i akcionih planova za borbu protiv korupcije.

Nakon uvodnih obraćanja predstavnicima medija će se obratit Dušanka Majkić, predsjedavajuća Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH, Vibeke Lilloe, ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH i Armin Sirčo, viši programski koordinator UNDP-a.

Tokom Konferencije će zvanično započeti provedba projekta Jačanje kapaciteta parlamenata i ključnih institucija zaduženih za borbu protiv korupcije u Bosni i Hercegovini.

Projekt pruža podršku institucijama u izradi adekvatnog sistema za borbu protiv korupcije kao i metodologija neophodnih za njihovo efikasnije funkcionisanje.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*