Potpisan Sporazum o formiranju međusektorske komisije za romsku populaciju

U sklopu projekta „Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na zapadnom Balkanu II“ Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ Tuzla je započelo proces formiranja međusektorske komisije na području grada. Danas je upriličeno svečano potpisivanje Sporazuma o formiranju međusektorske komisije uz prisustvo predstavnika institucija.

Osnovni cilj formiranja međusektorske komisije je formaliziranje i definisanje saradnje između potpisnica, a u cilju uspostavljanja mehanizama koordinacije i međusektorske saradnje u oblasti obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite romske populacije, prevencije nasilja i ostalih pitanja na području Grada Tuzla. Predsjednica udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ Tuzla, Indira Bajramović, istakla je da imaju dobru saradnju sa svim institucijama na lokalnom i kantonalnom nivou.

Potpisnice ovog memoranduma će razvijati i podsticati saradnju u oblasti obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, prevencije nasilja i ostalih pitanja na području Grada Tuzla u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, u korist šire društvene zajednice sa akcentom na pripadnike romske populacije. U sastav međusektorske komisije ulaze Ministarstva TK, osnovne škole, Centar za socijalni rad, Zavod za javno zdravstvo, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ Tuzla i Služba za zapošljavanje.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*