Saobraćajnoj nesreći na putu Ilidža-Blažuj prethodila pucnjava, uhapšene dvije osobe

Jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći na putu Ilidža-Blažuj prethodila je pucnjava, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) danas su uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su učestvovale u navedenom incidentu, saopćeno je iz MUP-a KS.

Policijski službenici MUP-a KS su danas oko 11 sati uhapsili osobe incijala M.J. (1980.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju i K.A. (1983.) također iz Sarajeva.

Naime, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području Plandišta povrijeđene su četiri osobe, a policija je izlaskom na mjesto nesreće u automobilu marke Volkswagen Polo pronašla osobe inicijala B.A. (1990.), M.J., (1991.), J.N. (1994.) kao i dijete rođeno 2003.godine.

Policija je utvrdila da je u saobraćajnoj nesreći učestvovalo i putničko motorno vozilo marke BMW koje je udarilo vozilo Polo, nakon čega se automobil prevrnuo. Neposredno prije nesreće, po izjavi povrijeđenih osoba, iz vozila “BMW” je ispaljeno nekoliko hitaca u pravcu vozila “Polo”, a povrijeđenih osoba u pucnjavi nije bilo.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazna u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su kod osobe inicijala J.N. i trinaestogodišnjeg djeteta konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, dok su osobe inicijala M.J. i B.A. zadobile neutvrđen stepen povreda.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

(klix.ba/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*