Šešelj prijeti: Dolazim u BiH da napravim haos

Idem da odam počast srpskim žrtvama. Negde ću se uskoro pojaviti – u Bratuncu, Bijeljini, Zvorniku… Izbit će veliki politički skandal, neće me lako izbaciti, poručio je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

On ne mari za zabranu ulaska na teritoriju Bosne i Hercegovine, te tako uveliko planira posjetu Republici Srpskoj iako bi u tom slučaju vrlo lako mogao da bude uhapšen.

On bi u RS mogao da ode već 12. jula, i to u Bratunac, gdje bi odao počast srpskim žrtvama, a od ulaska u BiH, kako kaže, neće odustati uprkos prijetnji da bi vlasti mogle da mu stave lisice na ruke čim kroči preko Drine.

– Ne plašim se da odem i sigurno ću otići. Zašto bih se plašio? Ja ću se sigurno negdje uskoro pojaviti – u Bratuncu, Bijeljini, Zvorniku, Skelanima, Višegradu… Oni će me uhapsiti i protjerati, ali to ne može proći bez političkog incidenta – kaže Šešelj.

Upitan da li bi u utorak mogao da se pojavi u Bratuncu, kaže da to još nije sigurno, ali potvrđuje da će delegacija SRS tog dana odati počast stradalim Srbima.

Lideru radikala je službeno zabranjen ulazak u BiH na osnovu odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH Karlosa Vestendorpa, a nedavno je o toj odluci govorio i sadašnji predstavnik Valentin Incko, koji je rekao da Šešelj može u BiH jedino ako poseduje njeno državljanstvo.

Šef SRS, međutim, ponavlja da će uskoro prekršiti pomenutu zabranu ulaska:

– Na nekom mjestu i u određeno vrijeme ja ću preći tu graničnu liniju i pojavit ću se u RS, ali o tome nećemo unaprijed obavještavati. Sigurno ću ići u RS, a kad se tamo pojavim, izbit će veliki politički skandal. Onda će biti teško da me za kratko vrijeme izbace.

Pojedini mediji su spekulisali da bi Šešelj 11. jula mogao da dođe na komemorativni skup u Potočarima, ali on tu mogućnost odbacuje, prenosi Kurir.

– Mi idemo u Bratunac da odamo počast ubijenim Srbima. Ne pada nam na pamet da idemo u Potočare – kaže Šešelj.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*