Delegacija BiH na samitu NATO-a u Varšavi

Drugog dana NATO samita u Varšavi predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović  učestvovaće  i obratiti se na sastanku na nivou šefova država i vlada na kojem će se govoriti o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u Afganistanu i nastavku misije “Odlučna podrška” i u 2017. godini, te nastavku pomoći Oružanim snagama Afganistana do 2020. godine.

U delegaciji BiH na ovom samitu koju predvod  Bakir Izetbegović su i ministar odbrane BiH Marina Pendeš i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč, šef Misije BiH pri NATO, Almir DŽuvo i vojni predstavnik BiH pri NATO-u brigadir Alija Kožljak.

Inače, prvog dana samita, koji je počeo jučer, Izetbegović je prisustvovao svečanom prijemu za šefove država i vlada NATO članica, kao i zemalja saveznica i zemalja partnera i šefove međunarodnih organizacija.

Sinoć je predsjedavajući Predsjedništva BiH prisustvovao svečanoj večeri koju u čast šefova država i vlada, šefova delegacija zemalja saveznica i zemalja partnera i šefova međunarodnih organizacija , koju je organizirala premijer Poljske Beata Marija Šidlo u varšavskom Kraljevskom zamku.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*