Timovi FUCZ pružaju podršku učesnicima “Marša mira Nezuk-Potočari 2016”

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i trećeg dana pružaju podršku učesnicima “Marša mira Nezuk-Potočari 2016” u sklopu obilježavanja 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Zajedno s učesnicima “Marša mira”, timovi FUCZ jutros su krenuli iz Mravinaca (Konjević Polje) prema Potočarima i nastavili snabdijevanje učesnika vodom i keksom, kao i prevoz vozilima bolesnih i povrijeđenih osoba.

U saopćenju FUCZ se navodi da je u ranim jutarnjim satima u Potočarima tim FUCZ montirao sanitetski šator, u 8.00 sati započeo postavljanje kuhinje i velikog šatora za oko 450 motorista, učesnika Petog Internacionalnog moto-maratona “Srebrenica 2016” pod ovogodišnjim sloganom “Da se ne zaboravi i ne ponovi”, koji prati drugi tim FUCZ i čiji se dolazak u Potočare očekuje večeras u 18.00 sati.

Pored motorista iz BiH u maratonu učestvuju i motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Libije, Švicarske i Turske.

Postavlja se i šatorski kamp za noćenje učesnika “Marša mira” i drugih koji će doći ranije kako bi u Memorijalnom centru u Potočarima 11. jula prisustvovali klanjanju dženaze-namaza i ukopu posmrtnih ostataka 127 žrtava genocida nad Bošnjacima Srebrenice, saopćeno je iz FUCZ.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*