Narušavanje ljepote grada: Fontana na Slatini na meti vandala

Fontana na Slatini sinoć je ponovo bila na meti  vandala.

Lijepi ugodjaj fontane koja je dobrodošla u ovim proteklim vrelim danim kao jedina mogućnost da se potraži kvalitetno rashladjenje zlonamjerno je pokvaren vandalskim činom, pa je, umjesto osvježavajućeg vodoskoka,  fontana zagušena ogromnom količinom sapunice i pjene.

Gradjani Slatine, koji naročito  uživaju upravo u ovom uredjenom prostoru svoje mjesne zajednice,a posebno  starije osobe, zgroženi su ovim vandalskim činom.

Slučajnost ili ne – ali tuzlanske fontane su najugroženije u predizbornim kapmanjama, što je upravo začudjujuće. Ukoliko je to tako, a mnogi gradjani Slatine  upravo tako komentarišu, onda se neminovno nameće pitanje – da li bi bilo primjerenije  da se stranke i kandidati natječu u pokazivanju privrženosti ovom gradu, a ne primitivizmu , vandalizmu i destrukciji.

Kakvu nam to poruku šalju? Zaključite sami!

Ovo je ružan prizor grada kojim se nasladjuje nekolicina zlonamjernika. Ogromnoj većini ovo predstavlja  najprimitivniji način narušavanja ljepote grada i ovog mjesta koje je ugodno sastajalište gradjana MZ Slatina.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*