Univerzitetsko sportsko društvo UNTZ i PD Konjuh potpisali ugovor o saradnji

Centar za sport Univerziteta u Tuzli organizovao je press konferenciju povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli i Planinarskog društva „Konjuh“.

Naime, ugovorne strane su saglasno utvrdile da postoji zajednički interes da svoje dosadašnje odnose i formalno-pravno urede, a sve u cilju da svojim radom i djelovanjem među studentima, zaposlenicima Univerziteta u Tuzli i građanstvu njeguju i razvijaju planinarske vještine i planinarsku rekreaciju, potičući ljubav prema čuvanju ljepota planinske prirode, prema čovjeku i svojoj domovini.

Centar za sport sa sekcijom aktivnosti u prirodi Univerzitetskog sportskog društva koju vodi mr.sc. Sanjin Hodžić, viši asistent i Planinarsko društvo „Konjuh“ organizovat će pohod povodom obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici „Marš mira Srebrenica 2014. godina“.

Oko 20 – ak zaposlenika Univerziteta i članova Planinarskog društva „Konjuh„ će 08.07.2014. godine iz Nezuka prema Potočarima krenuti pješice i na taj način odati počast žrtvama genocida.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*