Tuzla domaćin 6. Sportskih igara mladih – Publika uživala u sjajnim sportskim takmičenjima

U Mejdanu su održane šeste po redu BH Telecom Sportske igre mladih gdje su mališani imali priliku takmičiti se u nogometu, košarci, rukometu i odbojci te pokazati sjajne sportske vještine.

 

Važan segment Igara i ove godine je fair play koji podrazumijeva pridržavanje sportskih pravila i poštovanje protivnika, a koji Igre promoviraju kroz projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je i Olimpijski komitet BiH.

 

Najbolji na Poli CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju 2005. godište i mlađi, bili su iz ekipe „Miladije“ koji su presretni jer će, upravo oni, predstavljati svoj grad na finalnom takmičenju u Sarajevu.

 

Nakon takmičenja u nogometu, publika je imala priliku uživati u sjajnim rukometnim utakmicama gdje je laskavu titulu najboljih u kategoriji 2005. godište i mlađi, ponijela ekipa „RK Konjuh“ iz Živinica.

 

U starijoj kategoriji, 2001. godište i mlađi, najbolji su bili rukometaši „Slobode“ iz Tuzla“.

 

„Ostvarili smo pobjedu na Gorenje CUP-u u rukometu te se zaista zabavili i družili. Nadamo se dobrom plasmanu i na finalnom takmičenju u Sarajevu“ izjavio je Ahmetović Adem, član ekipe „Sloboda“ iz Tuzle.

 

Mališani su još jednom potvrdili da su Tuzlaci fantastični košarkaši, a plasman  na finalno takmičenje u Sarajevu, u ženskoj kategoriji 2001. godište, ostvarila je ekipa “No Name“.

 

U muškoj kategoriji zasluženu titulu najboljih ponijeli su iz ekipe „Tornado Boys“ gdje je konačni rezultat u finalnoj utakmici bio 11:0.

 

„Danas smo se na Igrama sjajno zabavili i pobijedili na Bosnalijek CUP-u u uličnoj košarci te jedva čekamo finalno takmičenje i iskreno se nadamo da ćemo uspjeti da se plasiramo i na međunarodno takmičenje Igara u Splitu“ rekao je Matej Panić, član ekipe „Tornado Boys“.

 

U odbojci najbolji bili su iz ekipe „Ruki“, u muškoj kategoriji, dok je među djevojčicama, najbolja bila ekipa „Olimp“ iz Orašja.

 

Sutra će se od 8h, u Mejdanu, radosna turneja Igara nastavit,  te će mališani imati priliku učestvovati u Coca Cola CUP-u, nogometnom takmičenju za dječake i djevojčice u kategoriji 2001. godište i mlađi.

Finalno takmičenje održat se 16.8.-20.8.2016.godine u Sarajevu gdje će se takmičiti mališani iz 30 bh. gradova u 10 različitih sportova.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*