Radnicima “Krivaje” obećano 100.000 KM

Radnici preduzeća “Krivaja mobel” iz Zavidovića odustali su od protesta i blokade opštine u Zavidovićima nakon što je obećano da će za njih oko 740 naredne sedmice biti isplaćeno 100.000 KM.
Predstavnik radnika ove firme Muhamed Mahovac rekao je da je Skupština Zeničko-dobojskog kantonala odobrila sredstva, a radnici isplatu očekuju u naredni utorak, prenose federalni mediji.

Mahovac je naveo da će o isplati biti riječ u četvrtak, 21. jula, na sjednici Vlade, sa čijim predstavnicima je to dogovoreno danas. Radnici “Krivaja mobela” juče i danas su blokirali zgradu opštine Zavidovići, tražeći da se Sud izjasni kada će biti doneseno konačno rješenje u vezi sa stečajnim postupkom, te da Vlada ovog kantona isplati 100.000 KM koje je kantonalna Skupština odobrila.

“Za ova sredstva smo se danas dogovorili, međutim kada je riječ o prvom zahtjevu rečeno nam je da će se i za to uskoro naći rješenje, tako da odustajemo od blokade zgrade opštine”, istakao je Mahovac. Oni su posljednjih nekoliko mjeseci više puta izlazili na ulice u znak protesta, a u maju su blokirali i magistralni put M-17.

(Vijesti.ba / SRNA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*