Zaječar: Presječeni kanali krijumčarenja ljudi

Pripadnici MUP-a u Zaječaru presjekli su u dvije odvojene akcije dva kanala krijumčarenja ljudi, uhapsili šest krijumčara i našli 78 ilegalnih migranata.

Kako javlja Tanjug, G. M. (19) i U. S. (20), obojica iz Beograda, terete se da su u kombiju na putu Zaječar – Knjaževac prevozili 37 državljana Afganistana i Pakistana. Migranti su zatečeni u kombiju, dok su osumnjičeni pobjegli. Brzom akcijom policije, oni su identificirani i uhapšeni, navodi MUP u priopćenju.Policija je također uhitila i B. R. (24) iz Beograda i S. Đ. (22) iz Svilajnca koji se terete da su išli ispred G.M. i U.S. kako bi im dojavili ukoliko primijete policiju.

Po ovlaštenju osnovnog javnog tužitelja osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašteni prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Policija je u okolici Zaječara, zatekla S. K. (33) i Lj. I. (34) kako preko državne granice, iz Bugarske u Srbiju prevode 41 državljanina Sirije.

Po ovlaštenju osnovnog javnog tužitelja njima je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašteni prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Svi osumnjičeni će, uz krivično prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužiteljstvu u Zaječaru.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*