Tuzlanski thrash metalci “Critical Mass” objavili svoje prvo demo izdanje “First One”

Tuzlanski thrash metal bend “Critical Mass” nedavno je izdao svoj debitantski demo uradak, a članovi benda su ga odlučili u cijelosti podijeliti na Youtube-u.

“Critical Mass” je petočlani thrash metal bend, nastao početkom 2015. godine u Tuzli. Idejni tvorci benda, Mirza Ibrahimović (bubanj), Edin Jašarević (gitara) i Danis Gavrić Mešanović (gitara), inspirisani thrash metal velikanima kao što su Slayer, Exodus, Sepultura, Kreator itd. , odlučuju se za žanr koji žele svirati i pravac kojim će voditi bend. Ubrzo nakon formiranja benda, postavu upotpunjuju Zoran Stjepić (bass gitara) i Salkan Grbić (vokal), pri čemu bend dobija trenutni lineup.

Demo, simboličnog naziva “First One”, je kulminacija petomjesečnog truda i zalaganja, a sadrži tri pjesme brzog i agresivnog thrash metal zvuka. Prve dvije pjesme sa izdanja; “On the Road of Downfall” i “Dead End War” su snimane u kućnoj produkciji, a vokali  su snimani u tuzlanskom studiju “Pogon”.

Treća pjesma, naziva “Last One”, je live snimak sa nastupa benda na trećem Lukavac Metal Festu, gdje je Critical Mass dijelio binu sa bendovima Alitor i Space Eater. Miks i produkciju čitavog demo izdanja potpisuje gitarista benda, Danis Gavrić Mešanović. Album cover je radio prijatelj benda, Slobodan Vuković [Dream Ruiner Design].

Cilj ovog izdanja je da bend predstavi sebe i svoj rad u najboljem mogućem svjetlu, kao i da svakom ljubitelju žešćeg zvuka pruži ugodnih deset minuta slušanja. Ono na šta su članovi benda posebno ponosni je to da su u skladu sa svojim mogućnostima uspjeli snimiti potpuno autentičan nastup, što znači bez programiranih bubnjeva, kopiranja, sjeckanja itd.

Momci iz Critical Mass-a se nadaju da će im ovaj demo otvoriti vrata za nastupe u još više gradova i festivala, jer smatraju da se energija live nastupa ne može mjeriti ni s čim drugim.

Čitavo demo izdanje „First One“ možete poslušati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=tHnKbAqY93o
Demo možete besplatno skinuti sa njihove Bandcamp stranice: https://criticalmasstuzla.bandcamp.com/releases
Ukoliko vam se sviđa njihova muzika, Critical Mass možete pratiti na njihovoj oficijalnoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/criticalmasstuzla

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*