Na GP Doljanima i Gabela Polju čeka se oko sat vremena

U Bosni i Hercegovini povremeno je pojačan promet vozila.

Na autoputu A-1 (Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Zbog minerskih radova danas do 17.00 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja(do pet minuta) na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na ostalim putevima s aktuelnim radovima moguće je usporeno saobraćanje, a izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Jošanica-Stup, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prijelazima Doljani i Gabela Polje na prelazak granice čeka se u intervalima oko sat vremena. Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, gdje se pri ulazu u BiH čeka do 45 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*