BIHAMK: Zbog nestabilnog vremena prilagodite vožnju uslovima na putu

Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu naše zemlje, ovoga jutra saobraća se sporije po mokrom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Duži zastoji nisu zabilježeni, a zbog nestabilnih vremenskih prilika savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu.  Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.  Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin na izlazu iz tunela Grab, gdje se saobraćaj odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnom putu Cazin-Srbljani (M-4.2 i M-14) na snazi je obustava saobraćaja danas (07.08.) od 08 do 22 sata. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu R-414 Banja Luka-Turbe u mjestu Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

(BIHAMK/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*