17 godina od smrti tuzlanske fudbalske legende Mustafe Hukića-Huke

Danas se navršilo 17 tužnih godina od tragične smrti velikog fudbalera, igrača, trenera i još većeg čovjeka, Mustafe Hukića – Huke.
Podsjećamo, Mustafa Hukić je u 48. godini života tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći u mjestu Devetak kod Lukavca.
Članovi porodice Hukić, radnici Sportskog društva “Sloboda Tuzla”, fudbaleri, predstavnici navijačke grupe Fukare, prijatelji i danas su posjetili mezar legendarnog kapitena tuzlanske Slobode i pokazali da sjećanje na Huku nikada neće izblijediti, prenosi tuzlanski.ba .
Mustafa Hukić rođen je 6.februara 1951. godine. Svoju fudbalsku karijeru gradio je u tuzlanskoj Slobodi, zatim Osijeku, turskom Adanasporu. Takođe, bio je član američkog San Josea. Za Slobodu je igrao od 1969. do 1978.godine. To su bile „zlatne” godine Slobode, kada je klub sa Tušnja osvojio treće mjesto u prvenstvu bivše Jugoslavije, a Mustafa Hukić bio jedan od najboljih i najpopularnijih igrača.Mustafa Hukić je imao i pet nastupa za A reprezentaciju bivše Jugoslavije.
Nakon angažmana u Osijeku, Adanasporu i San Joseu, Mustafa Hukić se vraća na Tušanj u Slobodu gdje završava svoju karijeru 1985. godine. Nakon završene igračke karijere, popularni Huka odlazi u trenerske vode. Podsjećamo da je bio asistent selektoru A reprezentacije BiH, Fuadu Muzuroviću, a u isto vrijeme vodio je i fudbalsku B selekciju naše zemlje.U periodu 1994 – 1999. vodio je FK Sloboda.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*