OI Rio: Pobjede nogometnih reprezentacija Brazila, Kolumbije i Japana

Odigrano je 3. kolo nogometnog turnira U23 u Riju. U grupi A Brazil je pobijedio Dansku 4:0, dok su Južnoafrička Republika i Irak odigrali 1:1.

Domaćinu turnira ekipi Brazila bio je neophodan trijumf kako bi se plasirali dalje. Uspjeli su deklasirati Dansku, a golove su postigli Gabriel (dva), Gabriel Jesus i Luan. Iz ove grupe dalje idu Brazil koji je osvojio pet i Danska sa četiri boda.

U drugoj utakmici ove grupe remizirali su JAR i Irak, bilo je 1:1. Igrao se 6. minut kada je Motupa doveo JAR u vodstvo. Konačan rezultat postavio je Saad Abdul – Amir u 15. minuti meča. Zanimljivo, Irak je u tri utakmice upisao tri remija. Zauzeli su treće mjesto, dok je Južnoafrička Republika sakupila dva boda.

U grupi B Kolumbija je savladala Nigeriju rezultatom 2:0. Gutierrez je u 4. postigao prvi, a Pabon u 62. minut drugi pogodak. Ovim trijumfom Kolumbija se probila na drugu poziciju sa pet osvojenih bodova i izborila je plasman u narednu rundu. Nigerija je i pored poraza ostala na prvom mjestu sa šest osvojenih bodova.

U drugoj utakmici ove grupe Japan je sa minimalnih 1:0 pobijedio Švedsku. Jedini pogodak postigao je Yajima u 65. minuti meča. Samuraji su sa četiri boda zauzeli treće mjesto, dok je Švedska sa jednim bodom posljednja u grupi B.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*