Tuzlanski „Rock'N'War“ na SFF-u

Na 22. Sarajevo Film Festivalu, koji će svečano biti otvoren večeras, prikazat će se i dokumentarni film Artz produkcije „Rock'N'War“ režisera Damira Pirića iz Tuzle.

Projekcija filma će se odžati u 16. augusta.Podsjećamo, Film „Rock'N'War“ je premijerno prikazan na „Kaleidoskop festivalu“ u Tuzli, zatim na „arTz festivalu“  i „Ok festivalu“. Evropsku premijeru film je imao u „Rock Operi“  u Pragu. Film je prikazan na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, gdje je osvojio simpatije publike, kao i nagradu.

Inače, na SFF-u će ove godine biti prikazana ukupno 222 filma iz 61 zemlje. Filmovi su podijeljeni u 18 različitih programa, bit će prikazani na sedam lokacija, a trajanje svih filmova je blizu 200 sati. SFF svake godine prikazuje više od 200 igranih i dokumentarnih filmova, a najzanimljiviji je po tome što stavlja fokus na regiju koja obuhvata zemlje bivše Jugoslavije. Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu za nagradu Srce Sarajeva takmičit će se čak 39 filmskih naslova, a bit će prikazano 50 filmova iz regije.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*