A group of Japqnese tourists gets ready to visit the leaning tower of Pisa 15 December 2001, the day of the official opening to the public after an 11-year closure for restoration after engineers judged the tower too fragile and unstable. For most of the past decade, the 54.5-meter tall marble monument was girdled in steel and anchored by a pair of slender steel "suspenders'' running across the surrounding square. By using hundreds of tons of counterweights at the base and extracting soil from under the foundation, engineers guided the tower back to where it was in 1838. AFP PHOTO ALBERTO PIZZOLI / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI

Tunižanin htio srušiti Krivi toranj u Pizi?

Italijanske vlasti naložile su deportaciju Tunižanina Bilela Čauija, koji je, navodno, planirao teroristički napad na Krivi toranj u Pizi, javlili su danas italijanski mediji.

Čaui (26) je uhapšen u četvrtak, nakon što je na društvenim mrežama pohvalio odgovorne za džihadističke napade u Evropi i napisao da će izvršiti napad na svjetski poznatu turističku atrakciju u Pizi, prenijela je agencija AFP.

Sudija je u petak naložio deportaciju, a u presudi se navodi da ima “dokaza da je on gajio simpatije prema džihadističkom ekstremizmu i tzv. Islamskoj državi”.

U Italiji je sve veća zabrinutost da bi moglo da dođe do terorističkih napada pojedinaca, koji deluju sami, a ne kao dio šire ekstremističke mreže, poput napada koji su se desili u susjednoj Francuskoj i Belgiji, prenosi Tanjug.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*