Odbojkaši tuzlanske Slobode započeli pripreme

Odbojkaši tuzlanske Slobode u subotu, 13. augusta, započeli su pripreme za novu sezonu u Superligi Federacije BiH. Nakon četveromjesečne pauze poslije završetka prošle sezone, šef stručnog štaba Josip Vojnić i trener Smail Slijepčević okupili su svoje igrače i zvaničnom prozivkom označili početak novog ciklusa. Stručni štab računa na sve igrače iz prošle sezone. Zadržavanje igračkog kadra bila je jedna od ključnih zadaća s obzirom na to da je ekipa prošle godine pokazala svoj potencijal i naznačila da u budućnosti može napraviti još bolje rezultate.

“Očekuje nas sezona u novom sistemu takmičenja. Kako sada stvari stoje, a takva je najava i iz Odbojkaškog saveza Federacije BiH, igrat će se jedinstvena Superliga Federacije BiH sa 11 klubova. To znači da će liga biti jača nego prošle sezone i da ćemo morati uložiti još više truda i znanja kako bismo ostvarili svoje ciljeve. Prošla sezona bila je prva seniorska za većinu naših igrača i logično je bilo da nismo stavljali velike rezultatske imperative pred njih. Ovoga puta rezultatska letvica je postavljena nešto više. Želja nam je plasman u sami vrh tabele, a nećemo bježati od odgovornosti ako se ukaže prilika za osvajanje prvog mjesta. Ipak, pored ovakvih rezultatskih ambicija, nećemo zaboraviti razvoj naših mlađih igrača pred kojima je svijetla perspektiva”,kaže šef Stručnog štaba odbojkaša Josip Vojnić.

Tuzlanski odbojkaši pripreme će obavljati u dvorani Mejdan i još nekoliko manjih dvorana u Tuzli, te na atletskoj stazi Gradskog stadiona Tušanj. Najveći dio bazičnih priprema bit će obavljen do kraja augusta, a u septembru počinje uigravanje ekipe u dvorani. U tome smislu, za drugu polovicu septembra planirano je odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica.

(RTV7/OK Sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*