Na dionici puta Donji Vakuf – Jajce saobraćaj potpuno obustavljen, na graničnim prelazima zadržavanja kratkotrajna

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Vinac, na dionici magistralnog puta M-5 Donji Vakuf-Jajce, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Jutros se u većem dijelu BIH saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost (zbog magle), a na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Naizmjenično-jednom trakom, zbog sanacionih radova, saobraća se i na dionicama: Jablanica-Mostar, Nemila-Topčić Polje, Priboj-Simin Han, Simin Han-Kalesija i Kladanj-Vlasenica.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Na graničnim prelazima zadržavanja  su, za sada, kratkotrajna.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*