Riješite se glavobolje bez lijekova

Oni koji imaju česte glavobolje najbolje znaju kakve su to muke. Konzumiranje lijekova u nedogled nema nikakvu poentu ako se bolovi konstantno vraćaju. Međutim, postoji mogućnost da prirodnim putem stanete na putu dosadnim glavoboljama.

Nisu vam potrebne nikakve kreme niti masaže. Poenta je u vodi.

Da biste primjenili ovaj jednostavan metod potrebani su vam lavor, krpa i voda. – U lavor sipajte vrelu vodu (ako voda sa česme nije dovoljno vruća, možete je na ringli zagrijati u šerpi). – S druge strane, uzmite pamučnu krpu koju ne koristite svakodnevno i natopite je hladnom vodom. Kada ste ovo učinili, sjedite na udobnu stolicu. Noge stavite u lavor sa vrelom, a oko glave vežite krpu natopljenu hladnom vodom. Sjedite tako sve dok se voda u lavoru ne ohladi. Osjetit ćete kako bol u glavi prestaje.

Čitava poenta je u pokretanju cirkulacije. Slaba cirkulacija dovodi do poremećaja protoka krvi kroz cijeli organizam. A, tada se javljaju nesvestica, pospanost, slabost, zaboravnost, senilnost, loša koncentracija i nedostatak pažnje, ako i glavobolja koja muči.

(Ljepota i zdravlje)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*