Druga ljetna NATO škola koja se održava do 27. do 30. kolovoza 2016. u organizaciji Atlantskog vijeća Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Odjela za javnu diplomaciju NATO-a sa sjedištem u Briselu, danas je svečano otvorena u Međugorju ( D.Maric - Anadolu Agency )

Ljetna NATO škola u Međugorju okupila studente iz čitave BiH, EU I SAD-a

– Druga ljetna NATO škola koja se održava do 27. do 30. kolovoza 2016. u organizaciji Atlantskog vijeća Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Odjela za javnu diplomaciju NATO-a sa sjedištem u Briselu, danas je svečano otvorena u Međugorju, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog tih i svih drugih razloga potrebno je da BIH što prije uđe u NATO i EU. Sasvim je jasno da je NATO kao najjači vojnopolitički savez na svijetu apsolutni jamac uspostavljanja i očuvanja mira, a u to su uključeni svi drugi benefiti koje bi država imala ulaskom u NATO.

Zamjenik komandanta NATO-štaba Sarajevo, general Lars Arne Aulie je za Anadolu Agency (AA) kazao kako je veoma značajno pokazati istinsku prisutnost NATO-a u BiH ali i mlade ljude informirati o ulozi NATO-a u BiH.

Naglasio je da sve organizacije imaju svoju ulogu u tom procesu, ali i da je NATO-u od iznimnog značaja da se održavaju sastanci s mladim ljudima i razgovara s njima o tom procesu.

Želja za znanjem angažirala je mlade studente koji su stigli iz oba entiteta BiH na seminar koji im kažu otvara nove vidike i daje jasniju sliku stanja i mogućnosti zemlje u kojoj žive.

Tijekom trodnevne ljetne škole NATO-a koja se održava u hotelu Sv. Nikola u Međugorju sudjelovaje će uzeti i izaslanstva iz Bosne i Hercegovine, predstavnici diplomatskog kora, intelektualci, znanstveni radnici, predstavnici medija , a očekuje se i nazočnost velikog broja sudionika iz regije.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*