Udruženje “Zemlja djece u BiH” podijelilo školski pribor korisnicima Dnevnog centra

Udruženje “Zemlja djece u BiH” danas je uz podršku donatora podjelom školskog pribora obradovalo učenike, koji su korisnici njihovog Dnevnog centra i koji će od sutra u školske klupe.

Aktivnosti su provedene u okviru projekta “Ujedinjeni u borbi protiv modernog ropstva djece“, i predstavlja doprinos ovog Udruženja, u implementaciji mjera iz Revidiranog akcionog plana BiH o obrazovnim potrebama Roma, a koje se odnose na stvaranje minimalnih uslova za uključivanje i održivost romske djece u obrazovnom procesu.

Prema riječima Dženane Žilić, učiteljice u Udruženju “Zemlja djece u BiH“, školski kompleti su prilagođeni uzrastu djece, i sadrže pernice, sveske, olovke, geometrijski pribor, zadaćnice, i ostalo što je neophodno za pohađanje nastave.

„Ovu aktivnost provodimo već devetu godinu zahvaljujući našim donatorima, USAID-u, GIZ-u i Udruženju „Crveno – bijela – crvena radost“. Ukupno će biti podijeljeno 292 paketa školskog pribora, među kojima je 20 prvačića, i oni će osim pribora dobiti i školske torbe“, kazala je Žilić.

Osim korisnika Dnevnog centra u Tuzli, školski pribor će dobiti i učenici iz romskog naselja Kiseljak, te učenici iz kolektivnih izbjegličkih naselja Mihatovići i Špionica.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*