Džumhur: Sa ovakvom igrom mogu napraviti odličan rezultat

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napravio je senzaciju u prvom kolu US opena gdje je slavio protiv Australca Bernarda TomiCa, 19. igrača svijeta. Kako je rekao, očekivao je da će biti težak meč.

– Iskreno, osjećao sam da imam šansu da pobjedim, ali to ne možete sa sigurnošću reći kada igrate sa igračem iz Top 20. Isto tako sam rekao da se moja forma definitivno podigla nakon četiri uzastopna meča bez pobjede i sigurno da sam odigrao vrhunski meč od početka do kraja – rekao je Džumhur koji zauzima 71. mjesto na ATP listi.

On je kazao da je bilo vrlo malih padova u igri što je normalno kada se igraju tri ili četiri seta.

– Odlično je  što sam uspio meč završiti u četvrtom setu jer sam već osjećao umor u nogama, počeli su grčevi. Sve u svemu, prelijep dan za mene, nova pobjeda protiv igrača koji je u Top 20, protiv kojeg mnogi ne vole igrati zbog njegovog stila igre koji je vrlo težak. Isto tako mislim da i ja njemu ne odgovaram, prošle godine sam imao šansu, a sada sam ga pobijedio – rekao je Džumhur.

On je istakao da mu je bilo drago što je na tribinama opet bilo dosta naših ljudi i što je imao podršku u Njujorku. U drugom kolu posljednjeg Grand slam turnira u sezoni igrat će protiv Ukrajinca Ilije Marčenka koji je 63. na ATP listi.

– Pokušat ću da uđem što mirnije u meč, da nastavim u ovakvom ritmu. Idem na pobjedu siguran sam da će biti još jedan težak meč, ali sa ovakvm igrom mogu napraviti odličan rezultat u Njujorku – kazao je bh. teniser.

(Vijesti.ba / Avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*