Završena cjelodnevna sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Gradsko vijeće Tuzla u poslijepodnevnom dijelu sjednice najviše pažnje je posvetilo Informaciji o problematici objekta „SPO 15.Maj“ Tuzla. Sjednici su prisustvovali i kupci prostora u pomenutom objektu, kao i njihovi pravni zastupnici, koji očekuju pomoć od Gradskog vijeća Tuzla.

Kupci prostora su istakli da prolaze kroz višegodišnju agoniju, jer su platili prostore u pomenutom objektu, a on nikada nije završen. Gradonačelnik Jasmin Imamović predložio je da sutra održi radne sastanaka sa predstavnicima javnih preduzeća koja bi, u zakonskim okvirima mogla pomoći u rješavanju problema. Pri tome se misli na umanjenje rente, kao i taksi za uvođenje vode i centralnog grijanja u pomenuti objekat, a o ishodima razgovora gradonačelnik će do petka u 14 sati informisati Kolegij Vijeća i predstavnike kupaca prostora.

Jedan od zaključaka obavezao je Službu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, kao i Službu za geodetske i omovinsko – pravne poslove da se razmotri zakonske, ekonomske i statičke mogućnost da se objekat eventualno dozida ili na neki drugi način dovrši.

Osim toga, vijećnici su donijeli Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, kao i Odluku o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poslovnih prostorija. Zaključeno je da se nadležne gradske službe moraju staviti na raspolaganje privrednim subjektima koji bi željeli iznajmiti poslovni objekat u gradu, a kako bi se smanjio broj poslovnih prostora koji stoje prazni.

Gradsko vijeće je donijelo Rješenje o konačnom imenovanju člana Upravnog odbora JZU „Gradske apoteke“ Tuzla ispred Ministarstva zdravstva TK, kao i Informaciju Komisije o postupku po javnom oglasu za izbor članova Nadzornog odbora u JP RPC „Inkubator Lipnica“ d.o.o. Tuzla, sa rang listom kandidata.

Osim toga, usvojen je i nacrt Odluke o izmjenama u dopunama odluke o nazivima ulica, trgova, mostova i parkova na području grada Tuzle.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*