Mladi nogometaši BiH očekuju prvu pobjedu u kvalifikacijama

Nogometna “U21” reprezentacija Bosne i Hercegovine danas, te 6. septembra na Stadionu “Grbavica” protiv selekcija Norveške i Švicarske igra dva posljednja domaća susreta u kvalifikacjama za evropsko prvenstvo 2017. godine.

Selektor Darko Nestorović na današnjoj konferenciji za novinare kazao je da su njegovi izabranici slabo počeli kvalifikacije, ali da su u posljednjim utakmicama igrali sve bolje.

“Došlo je vrijeme da ova reprezentacija napravi korak više, da dođe do pobjede i učinićemo sve da tako bude. Ne možemo nikome da prijetimo, ni Norveškoj ni Švicarskoj, jer se zaista radi o vrhunskim reprezentacijama”, kazao je Nestorović.

Selektor ističe da njegove izabranike očekuju jake i važne utakmice, u koje će ući s namjerom da ostvare pozitivne rezultate, iako će biti oslabljeni zbog povreda i žutih kartona.

Reprezerntativac Riad Bajić, napadač turskog Konjaspora, kazao je da igraju protiv kvalitetnih protivnika, ali da se naš tim dobro spremio da napravi pozitivan rezultat.

Jovičić: Uzdignute glave ćemo napustiti stadion!

Igrač Aleksandar Jovičić, član hrvatskog Slaven Belupa, vjeruje da će bh. ekipa sutra “uzdignute glave napustiti stadion”.

“Svaki igrač koji bude igrao u početnih jedanaest i koji bude ulazio s klupe će ostaviti srce na terenu i nadam se pozitivnom rezultatu”, kazao je Jovičić.

Utakmica između BiH i Norveške biće odigrana danas na Grbavici s početkom u 16 sati, dok je susret sa Švicarcima na programu 6. septembra u istom terminu.

Nakon odigranih pet utakmica u Devetoj kvalifikacijskoj grupi, reprezentacija BiH zauzima posljednje, peto mjesto sa samo dva boda.

U dosadašnjim nastupima poraženi su od Norveške sa 2:0, Kazahstana 2:1 i Švicarske sa 3:1, dok su igrali bez golova protiv Engleske i Kazahstana.

Tabela:

Engleska 5 3 2 0 8:2 11
Švicarska 5 2 2 1 7:6 8
Norveška 4 2 1 1 5:3 7
Kazahstan 5 1 1 3 3:7 4
BiH 5 0 2 3 2:7 2

(BHRT)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*