Optužnica protiv Škilje zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Rizaha Škilje (1973) rođenog u Kelnu, nastanjenog u općini Tešanj, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je u dva navrata, u septembru prošle godine, neovlašteno vršio međunarodnu kupovinu na području Republike Srbije, a zatim prenio preko granice u BiH i držao supstance koje se nalaze na listi psihotropnih supstanci Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, s ciljem daljnje distribucije kupcima iz BiH.

Po navodima optužnice, optuženi je opojnu drogu skrivao na više mjesta u automobilu kojim je upravljao, a navedena droga je pronađena i oduzeta prilikom pretresa vozila koji je izvršilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Škiljo je s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi neovlašteno vršio međunarodnu kupovinu opojne droge te je izvršio prenos, prijevoz i držanje opojne droge, čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*