Fondacija tuzlanske zajednice: Darujte za svoju zajednicu, mjesto u kojem živite i mjesto u koje se vraćate!

Fondacija tuzlanske zajednice poziva sve svoje saradnike, prijatelje i partnere, sve građane dobre volje u Tuzlanskom kantonu i Dijaspori, da zajednički uložimo u građanske projekte i civilni sektor!

Do kraja decembra 2016. godine naše zajednice će se udružiti u kampanji „1 KM za zajednicu“.

Kampanjom žele potaknuti građane da aktivno učestvuju u stvaranju boljih uslova u svojoj zajednici kroz osjećaj zajedništva, filantropiju i lični angažman. Naše zajednice zaista mogu biti ljepše mjesto življenja  samo ukoliko svaki pojedinac da svoj doprinos, o čemu najbolje svjedoče rezultati našeg rada, poručuju iz Fondacije.

Ako vam se dopalo to što su se u proteklim godinama uredili društveni centri i prostori, dječija igrališta, organizovali kulturni i sportskidogađaji, održale obrazovne i kreativne radionice, onda su vam se dopale aktivnosti koje su realizovali aktivni građani i  aktivna udruženja!

Samo u proteklih 5 godina,Fondacija tuzlanske zajednice je podržala 697 građanskih projekata sa ukupnim iznosom od oko 2 miliona KM.  Projekti su finansirani uglavnom sredstvima inostranih donatora, uz podršku lokalnih bužeta, biznisa i pojedinaca iz lokalne zajednice.  Skoro isti iznos su uložili aktivisti iz civilnog sektora svojim volonterskim radom i drugim doprinosima.

Kroz kampanju „1 KM za zajednicu“ možete pomoći da se održi rad ovih građanskih grupa i udruženja koje tako mnogo čine za našu zajednicu. Svaka marka koju donirate Fondaciji tuzlanske zajednice će na transparentan način biti prezentovana javnosti putem Web i Facebook stranica, poručuju iz Fondacije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*