Bill Clinton pozvao Ćamila Durakovića na sastanak u SAD

Bivši američki predsjednik Bill Clinton pozvao je načelnika općine Srebrenica Ćamila Durakovića da učestvuje na specijalnoj plenarnoj diskusiji na godišnjem sastanku “Clinton Global Initiative”. Na toj diskusiji glavna tema biće pomirenje, te zajedničko društvo.

“Bila mi je čast da budem s Vama prošle godine u Srebrenici i bio sam duboko dirnut Vašim govorom….”, piše između ostalog Bill Clinton u ličnom pismu kojim poziva načelnika Durakovića da učestvuje na samitu.

Plenarna diskusija najavljena pod sloganom “Pomirenje i zajedničko društvo” itekako je važna za bivšeg američkog predsjednika, pa će on i moderirati raspravu, kojoj će osim Durakovića prisustvovati i srbijanski premijer Aleksandar Vučić, te ostali pozvani.

Jedan od najvećih događaja u nevladinom sektoru u svijetu, biće održan od 19. do 21.9. u New Yorku. Na proteklim godišnjim sastancima učestvovali su brojni svjetski politički i poslovni lideri među kojima i američki predsjednik Barack Obama, zatim Bill Gates, Hilary Clinton i mnogi drugi.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*