Članovi Predsjedništva BiH o produženju mandata Oružanih snaga BiH u Afganistanu

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici koja je zakazana za sutra, 6. septembra, Prijedlog odluke o produženju mandata pješadijskoj jedinici Oružanih snaga BiH u operaciji Odlučna podrška u Islamskoj Republici Afganistan.
Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Prijedloga Platforme za nastup bh. delegacije na septembarskom zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Predviđeno je i razmatranje Sporazuma o zajmu za projekt modernizacije cestovnog sektora u Federaciji između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj te Sporazum o zajmu i projektu između KfW (KfW Development Bank) Frankfurt i BiH u iznosu od 60 miliona eura za Vjetropark Hrgud u općini Berkovići.

U ovom vjetroparku trebale biti instalirane snage 48 MW (16 jedinica po tri MW) procijenjene godišnje proizvodnje od 126 GWh, a zahvatat će površinu od oko pet kilometara kvadratnih.

Predsjedništvo sutra također razmatra i Memorandum o razumijevanju za Saudijski grant za obnovu kuća povratnika u Srebrenicu i Projekt ekonomske podrške između Saudijske Arabije i BiH te Prijedlog odluke o pokretanju vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Španije o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*