U Tuzli počinje Međunarodni festival “Pozorište bez granica 2016”

Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana “Pozorište bez granica 2016”, koji organizuje Draft teatar Tuzla, počinje danas i trajat će do 10. septembra. U okviru ovogodišnjeg Festivala bit će igrano šest predstava, tri predstave pozorišta iz Bosne i Hercegovine, te po jedna predstava pozorišta iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Direktor ovog festivala Dragan Tešić kazao je za agenciju Fena da se Festival tradicionalno održava u okviru manifestacije ‘Ljeto u Tuzli’ te da su predstave uglavnom komedije, s tematikom političke satire, izuzev jedne koja govori o ljudskim pravima.

Prvog dana Festivala bit će premijerno prikazana predstava ‘Đe sam ja tu’ u izvedbi Draft teatra iz Tuzle, a zatim će biti prikazane predstave ‘Pendrekmen’, čiji su akteri iz Visa (Hrvatska), ‘Želim da se oslobodim’ iz Šida (Srbija), ‘Vino i književnost’ iz Bara (Crna Gora) te ‘S kime s čime u EU’ Draft teatra Tuzla.
Festival će biti zatvoren predstavom ‘Kateteri’, pozorišta iz Travnika.

Predstave će biti odigrane u prostoru Međunarodnog ateljea “Ismet Mujezinović, a ukoliko vremenski uvjeti dozvole bit će odigrane u njegovoj bašti.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*