Ambasada BiH u Tel Avivu obezbijedila 50 stipendija za eksperte iz BiH

Pismo Galilee International Management Instituta iz Izraela o osiguravanju stipendija za obuku 50 profesionalaca iz Bosne i Hercegovine iz različih oblasti u periodu od narednih pet godina danas je zvanično uručeno ambasadorici BiH u Izraelu Jeleni Rajaković.
Dosadašnji razgovori Rajaković i predsjednika Galilee International Management Instituta Yosepha Shevela doveli su do ove, danas i zvanično potvrđene odluke Instituta, a sve s ciljem jačanja saradnje između BiH i Izraela.

Programi obuke obuhvataju 33 oblasti, od agronomije do menadžmenta, a oni na koje se posebno skreće pažnja zainteresiranim polaznicima iz BiH jesu razvoj poljoprivrede, upravljanje masovnim krizama te upravljanje zdravstvenim sistemima.

Misija Galilee Instituta je prevazilaženje ekonomskog jaza između tranzicijskih i razvijenih zemalja kroz obrazovanje i programe za izgradnju kapaciteta zemlje. Institut je osnovan na uvjerenju da sve zemlje mogu unaprijediti svoje ekonomije ulaganjem u ljudski element – znanje, kao i inovativno, smjelo razmišljanje ljudi koji rade u svakom sektoru društva.

Do danas je više od 16.000 stručnjaka iz 170 zemalja uspješno završilo obuke u Institutu.

Ambasada BiH u Izraelu je proslijedila u proceduru zvanično pismo o stipendiranju Galilee International Management Instituta, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*