Mladi bh. fudbaleri odigrali neriješeno sa Švicarskom

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovina odigrala je svoj pretposljednji meč u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo naredne godine. Protivnik našim mladim momcima bili su vršnjaci iz Švicarske. Utakmica je završena remijem bez golova.

Meč su bolje otvorili Švicarci, već u prvih 20-ak minuta su stvorili opasne prilike preko Rodrigueza, Tabakovića i Bertonea. Nakon početne dominacije Švicaraca, naša reprezentacija je uspjela ostvariti kakvu takvu igru na terenu i uspjeli smo otjerati Švicarce od našeg gola. Vrijedi istaći polupriliku Riada Bajića iz prvog poluvremena.

Na početku drugog dijela druga priča, naši igrači su krenuli dosta odlučnije i ofanzivnije ka golu Švicarske, prvo je Milošević zakasnio sa predajom lopte prema Popoviću i tako je propala vrlo dobra prilika za BiH.

Par minuta poslije Gojak sa strane fino proigrava Bajića, ali je golman Švicarske bio brži od našeg napadača. Samo minut poslije, u jeku napada naše reprezentacije,Aleksandar Jovičić pravi oštar faul na sredini terena kako bi spriječio kontranapad Švicarske i sudija mu pokazuje crveni karton, te su naši momci do kraja meča igrali sa igračem manje.

Naša reprezentacija je imala odličnu šansu u sudijskoj nadoknadi, ali je gostujuća odbrana odlično reagovala ispred Grahovca i otklonila opasnost izbijanjem lopte u korner.
Tako je naša reprezentacija ostala posljednja na tabeli sa osvojena tri boda, dok su Švicarci prvi sa 12 bodova, što je za jedan odnosno dva boda bolji učinak od Engleske i Norveške, sa tim da Englezi i Norvežani imaju dva meča manje od Švicarske, pišeSport1.

(RadioSarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*