GUD “LegeArtis” Tuzla organizuje – Dan otvorenih vrata

U okviru kulture manifestacije “Ljeto u Tuzli”,  15. septembra, 2016. godine sa početkom u 19h u prostorijama GUD “LegeArtis” Tuzla,  Mješoviti hor “LegeArtis” upriličit će koncert višeglasne horske muzike i Dan otvorenih vrata GUD “LegeArtis” Tuzla. Koncert je zamišljen u dva dijela: prvi dio na kojem će se predstaviti kamerni sastav Mješovitog hora “LegeArtis” i drugi dio gdje će publika imati priliku upoznati se radom, načinom djelovanja i uspjesima Društva, a sve kroz multimedijalnu projekciju. Bit će ovo ujedno prilika da se svim budućim članovima približi rad.

Gradsko Umjetničko Društvo “LegeArtis” Tuzla osnovano je u maju 2012 godine, kao umjetničko društvo koje njeguje višeglasnu horsku muziku i na najbolji način predstavlja na nastupima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Mješoviti hor GUD “LegeArtis” je od samog osnivanja okosnica društva i kao takav najbrojnija sekcija našeg društva.

Za malo više od 4. godine postojanja horski ansambli Društva nastupili su u preko dvije stotine kulturnih manifestacija i cjelovečernjih koncerata.Osvojili su pet internacionalnih nagrada,  rame uz rame sa profesionalnim pjevačkim društvima i horskim ansamblima. Kroz ansamble Društva za ovo vrijeme prošlo je preko 100 horskih pjevača, trenutno Mješoviti hor “LegeArtis” broji 45 članova.

Svake godine u  septembru, kada nakon ljetne pauze počinje sa radom u novoj sezoni, Društvo raspisuje audiciju za prijem novih članova. Tako je planirano i ove godine. Naime, audicija  će se održati u dva termina i to   19. 09. 2016 i 22. 09 2016. godine sa početkom u 19h u prostorijama Društva.

Svi zaniteresovani građani  mogu se prijaviti na audiciju putem aplikacijske forme na službenoj stranici “LegeArtis” do 18. 09. 2017. godine.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*