BiH želi pobjedu protiv Rusije u Mejdanu

Danas će u tuzlanskom Mejdanu biti odigrana možda i odlučujuća utakmica za plasman najboljih bh. košarkaša na Evropsko prvenstvo koje će iduće godine biti odigrano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Gostuje ekipa Rusije, a naši momci nadaju se pobjedi. Direktan prenos pratite od 20.15 na BHT1 i na BH Radiju 1.

Najbolji bosanskohercegovački košarkaši nisu dobro počeli kvalifikacije. U Rusiji su doživjeli težak poraz. Pali su u drugom poluvremenu, nakon što su prvo riješili u svoju korist. Treća četvrtina, kao i mnogo puta do sada, pokazala se nepremostivom preprekom za najbolju selekciju BiH. Ali to bi trebalo promijeniti.

Selektor BiH Damir Mulaomerović smatra da BiH ima snagu da savlada jaku rusku selekciju. Priželjkuje pobjedu, pa makar ona bila i sa pola koša razlike, a igranje kapitena Teletovića, koji nije nastupio u Rusiji, još je jedna karika u lancu pozitivnog razmišljanja selektora, ali i igrača.

“Budite ubijeđeni da ću napraviti sve da nepobjedivost Mejdana potraje. Mislim da možemo opravdati očekivanja, odigraćemo hrabro, hladne glave. Ono što ja tražim jeste da igrači izgore na parketu. Vidjećemo hoće li to biti dovoljno. Optimista sam i nadam se da ćemo doći do pobjede”, kazao je Mulaomerović uoči utakmice.

Možemo mi i bolje od Švedske
Tijesna pobjeda Rusije protiv Švedske prije nekoliko dana dokaz je da im se može parirati, način je razmišljanja u našem stručnom štabu i među igračima i svi nastoje da zaborave da ni naša selekcija nije “blistala” protiv Šveđana u Skenderiji. Slavili smo tijesnu pobjedu u neozvjesnoj završnici, a lako je moglo biti i drukčije.

Svi ljubitelji sporta u BiH nadaju se da je stiglo vrijeme da naši najbolji košarkaši pokažu šta znaju. Moraće da ostave srce na terenu, ukoliko žele da savladaju favoriziranu Rusiju, ali i doza sreće neće biti naodmet.

Utakmica će biti odigrana od 20.15 u tuzlanskom Mejdanu u paklenoj atmosferi koju će prirediti 4.000 navijača domaćeg tima.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*