Bajram namaz klanjan u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli

Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva tuzlanskog jutros je u prisustvu velikog broja vjernika održana u džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli.

Bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu održao pomoćnik muftije tuzlanskog Sead efendija Seljubac, dok je prigodan bajramski vaz održao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Tuzli hafiz Ahmed efendija Huskanović.

Obraćajući se prisutnim vjernicima, ef. Seljubac je kazao da je Bajram prilika svim vjernicima da pokažu svoju bratsku i komšijsku ljubav i pažnju te lakoću življenja s drugim i drugačijim.

“Dužnost nam je žrtvovati sebične želje i potrebe te razuvidjeti želje i potrebe drugih. Dužnost nam je i zajednici se posvetiti, učiniti sve što možemo da ona bude složnija, čvršća, humanija i osjetljivija za najtananije potrebe svakog svog člana. Čuvajmo živote, imetke i čast jedni drugima. Učimo svoju djecu da se međusobno paze, poštuju i čuvaju jedni druge. Budimo strpljivi, budni i mirni i bdijmo na granicama kako nam Allah zapovjeda”, istakao je ef. Seljubac.

Uz tradicionalne riječi Bajram šerif mubarek olsun pomoćnik muftije tuzlanskog čestitao je Kurban-bajram svim muslimanima i muslimankama.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*