Mulaomerović podnio ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije

Damir Mulaomerović podnio je ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije BiH. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

˝Poslije okončanog kvalifikacijskog ciklusa u kojem, nažalost, nismo ostvarili zacrtani cilj, shodno ranijim mojim izjavama, obavještavam bosanskohercegovačku javnost da podnosim ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Imenovanje za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i ukazano povjerenje rukovodstva KS BiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu.

S osjećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih mjeseci radio te im želim mnogo sportskog i ličnog uspjeha. Povrijeđenima Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspješan oporavak.

Zahvaljujem se i Košarkaškom savazu BiH, koji je obezbijedio maksimalne uvjete za pripreme i odigravanje utakmica, ali i našim iskrenim navijačima.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ne treba da brine za svoju budućnost, jer su stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres.˝- stoji u saopštenju Damira Mulaomerovića.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*