Remi Metallegha i Slobode na Piroti

rva utakmica nedeljnog programa BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine koja se odigrala na stadionu Pirota između domaćina Metalleghea i tuzlanske Slobode završila je podjelom bodova, a konačni rezultat bio je 0:0.

U jednoj dosta ofanzivnoj utakmici i s jedne i s druge strane golovi su jedino što je nedostajalo na samom kraju,  i jedni i drugi žalit će za propuštenim prilikma.

U prvih 15. minuta susreta Sloboda je bila puno bolji protivnik, a golman Fejzić istakao se sjajnim odbranama, naročito onom iz 15. minute kada je odbranio pokušaj Zebe.

S druge strane, Popović je samo minutu poslije krenuo sam na gol Slobode, dodao do Kovača koji s desne strane umjesto šuta bira asistenciju i prilika odlazi u nepovrat.

Isti igrač imao je opet veliku priliku u 19. minuti, ali mreže su i dalje mirovale na Piroti. Golman gostiju Pirić istakao se u 27. minuti nakon bombe Dujakovića, da bi Fejzić pred kraj prvog poluvremena na svoj konto upisao još jednu sjajnu intervenciju nakon što je odbranio šut Kostića.

U drugom poluvremenu ista priča, isti rezultat. I jedni i drugi pokušavali su doći do prednosti, ali su golmani imali svoj dan i na jednoj i na drugoj strani.
Metalleghe BSI  Sloboda 0:0

Stadion: Pirota; Sudija: Admir Šehović (Sarajevo)

Metalleghe BSI: Fejzić, Kovač, Smajić, Helvida, Selimović, Dujaković, Sakan, Rašić, Radulović, Stakić, Popović.

Sloboda: Pirić, Efendić, Kostić, Mehmedagić, Subić, Stjepanović, Ordagić, Grahovac, Zeba, Karić, Krpić

(RTV7/Sport Centar)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*