Moskva: Dodik na razgovorima kod Putina

Predsjednik Republike Srspke danas će se u Moskvi sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a razgovaraće, kako je javljeno iz Dodikovig kabineta, i o referendumu u RS-u.

Nema međutim nagovještaja da bi Putin od Dodika mogao zatražiti da u entitetu Republika Srpska odustanu od neustavnog referenduma u RS-u.

“Biće razgovora o referendumu u smislu neophodnih objašnjenja, da je to reakcija, a ne akcija i da nije riječ o secesiji, već o izjašnjavanju naroda”, rekao je novinarima u Laktašima Dodik i ponovio da nema odustajanja od referenduma.

On je pojasnio da su obje strane pripremile teme za sastanak sa Putinom, te da će osnova razgovora biti jačanje ekonomije, jer želi da još više ohrabri ruske partnere da ulažu u Republiku Srpsku radi podizanja broja radnih mjesta.

“Rusi su se pokazali kao jedni od najboljih partnera”, naglasio je Dodik.

Predsjednik RS-a kaže da će na sastanku biti riječi i o političkim pitanjima, te će Putina upoznati o aktuelnoj situaciji.

“Uvijek me je impresioniralo koliko on sam ima detalja u vezi sa ovom situacijom. Veoma me zanimaju stavovi Rusije u vezi sa globalnim pitanjima, tu se uvijek više sazna nego putem medija ili nekih drugih izvora”, rekao je Dodik.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*