Iz Zvornika umirujuće poruke povodom referenduma

Na sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Zvornika razgovarano je i o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj, te o sigurnosti Bošnjaka ukoliko referendum bude održan. Gradonačelnik Zvornika, istaknuo je da Bošnjaci nemaju razloga za zabrinutost, te da će referendum, ukoliko bude održan, proći bez incidenata.

„Svim svojim sugrađanima Bošnjacima želim poručiti da ukoliko referendum bude održan, a čini mi se da će biti, nemaju razloga niza kakvu brigu niti strah, da će proći u najmirnijem mogućem redu. On nije uperen protiv naših komšija i prijatelja Bošnjaka. Mi ovdje hoćemo da živimo zajedno. Želimo da život u Zvorniku traje i 26. i 27. i svakog drugog datuma poslije referenduma. Život pred nas stavlja razna iskušenja. Ako ne znamo da im se suprotstavimo i da im odolimo, i ako ne znamo da ih prevaziđemo, onda mi nismo pravi. Poručujem i Srbima i Bošnjacima da taj dan moramo biti pravi. Moramo poštovati naše komšije i sugrađane, ma kojoj vjeri pripadali i moramo reći svakom našem sugrađaninu da ga volimo i poštujemo isto i 23. i 26. septembra i da to bude za vijek vjekova“, rekao je gradonačelnik Stevanović i izrazio htjenje da se svi građani u Zvorniku podjednako bezbjedno i mirno osjećaju.

„Ovo što smo čuli od gradonačelnika Stevanovića je veoma ohrabrujuće i za nas i za naše povratnike u Zvornik. Raduju nas izjave da Gradonačelnik očekuje da neće biti bilo kakvih provokacija ili incidentnih situacija i ako se referendum bude morao održati“, istakao je premijer Gutić ističući povjerenje koje ima u gradonačelnika Stevanovića, prenosi Ured za informiranje TK.

(RTv7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*