Sutra počinje Festival premijera u TKT-u

Sve je spremno za Festival premijera u Teatru Kabare Tuzla.

Festival će sutra (petak) otvoriti predstava „Bosanska kraljica“, s početkom u 19:30 minuta, u kojoj igra glumica Ivana Milosavljević. Predstava oživljava legendu – uprizorava lik Katarine Kosače Kotromanić, žene koja je ostavila neizbrisiv trag u bosanskoj historiji, kulturi i tradiciji.

Glumica kroz etno kabare legendu i Oratorijum u monodramskoj formi publici prenosi emocije žene koja se uprkos tragediji i činjenici da je morala napustiti svoju zemlju pred najezdom osvajača, i do kraja života se borila za očuvanje kraljevstva, svoj narod i  svoju zemlju. Priča je živa i aktualna i nakon 600 godina.

Mentorstvo i režija: Vlado Kerošević, komentorstvo Jasmina Čelebić Tanović.

Produkcija: Teatar Kabare Tuzla, Matica Hrvatska i Studenska scena ADU.

Svakog narednog petka publiku očekuju  premijere predstava „Rod i Dom“ Safeta Sijarića u dramatizaciji Hasana Džafića , „Gretica str. 89“, njemačkog autora Lutza Hubnera, „Bella Europa“, grupe autora, te  „Bračna igra“ (Edward Allbee). Cilj festivala je približiti pozorište publici, koja će imati priliku ocijenjivati predstave, a najbolja premijera bit će proglašena nakon zatvaranja festivala.

Cijene ulaznica su 7 KM, mjesta u sali su numerisana, a sve informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 062/061-517 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*